Juna-asemat kiinnostivat ostajia: Koti juna-asemalla

Nuoripari osti Korson juna-asemalla sijaitsevan huonokuntoisen VR:n asuinkasarmin Senaatti-kiinteistöiltä. Rikkinäisistä ovista ja ikkunoista sekä valtavista roskaläjistä huolimatta uudet omistajat näkivät rakennuksen hienot mahdollisuudet muuntua oman perheen kodiksi.

Puisessa rakennuksessa on ollut aikoinaan viisi asuntoa, mutta tällä hetkellä niitä on kaksi.

Henna ja Sami Poikonen asuvat nyt pienemmässä, ja remontoivat samalla suurempaa varsinaiseksi kodikseen.

Tulevan kodin jokaiselle seitsemälle huoneelle on jo käyttöä: toinen lastenhuoneista on omalle, toinen hoitolapsille, ja vanhemmatkin saavat kumpikin oman ateljeehuoneensa harrastuksilleen käsitöille ja tietokoneille.

Museoviraston siipien alla

Liikennöinti Korson asemalla alkoi tiettävästi vuonna 1890, mutta asuinrakennuksen valmistumisvuosi ei ole tiedossa. Museovirasto on suojellut kohteen, joten sen seiniä ei saa kaataa. Remontissa ja materiaaleissa Poikoset haluavat vaalia vanhaa.

”Käytämme seinissä ainoastaan hyvin hengittäviä paperitapetteja ja maaleissa pellavamaaleja. Huonekaluissa sekoitan sitäkin reippaammin värejä”, Henna kertoo.

Koska esimerkiksi julkisivun alkuperäistä väriä ei ole kyetty selvittämään, Museovirasto on antanut siitä ainoastaan suosituksen. Koristemaalaukset jäävät ruskeiksi, mutta julkisivu maalataan suosituksen mukaan okrankeltaiseksi.